02-07-08

Kleurenleer in de visagie

Met kleuren spelen is een heel belangrijk onderdeel van een visagiste. Door de juiste kleuren te kiezen geef je iets extra’s aan het gezicht, je kan de ogen sprekender maken, teint opfrissen,.. Er zijn weinig regels in de make-up leer maar je kan niet onderuit aan de kleurenleer en licht- en schaduwspel.

Betekenis van kleuren

Bij een bepaalde kleur hoort vaak een bepaald gevoel, je geeft ze een persoonlijke betekenis, je creëert zelf een psychologische reactie. Overal gaat men kleur bewust gebruiken om een bepaald gevoel op te wekken, een gevoel van rust, eetlust of passie,.. dit wordt toegepast in interieurs, in mode, in reclame, enz.

Zo zijn neutrale kleuren zoals wit en zwart zeer belangrijk om kleuren op te lichten of te verdonkeren:

·          een kleur + wit = tint             de kleur wordt helderder, wit reflecteert meer licht

·          een kleur + grijs = tone         hier verminderen we de helderheid van de kleur

·          een kleur + zwart = shade    hier verdonkeren we de kleur zelf, zwart absorbeert meer licht

Warme kleuren zoals rood, oranje, en geel overheersen, komen naar voor, trekken sneller onze aandacht.

Koude kleuren zoals blauw, groen, violet, vallen eerder wat weg in de achtergrond, hebben eerder een rustgevende werking.

Dit kunnen we bijvoorbeeld ook bij de morfologie van de ogen en de lippen gaan gebruiken.

Elke kleur op zich heeft ook warmere en koelere versies, je kan bijvoorbeeld groen opwarmen door er meer geel bij te voegen, of kouder maken door er meer blauw bij toe te voegen.                             

Zorg bijvoorbeeld voor een mooie kleurharmonie of kleurcontrasten, waarbij je rekening houdt met:

·          kleur van de ogen

·          haarkleur

·          huidskleur

·          kleur van de kleding

 

Je kan dan kiezen om te harmoniëren of te contrasteren met de iris van de ogen. Bij de harmonie van het geheel wordt het resultaat klassiek en de uitdrukking van de ogen wordt verzacht.

Het grootste contrast krijg je door de primaire en secundaire kleuren die recht tegenover elkaar staan in de kleurenster naast elkaar te zetten, hier worden ze dan complementaire contrasterende kleuren.

                                                                Blauw    Oranje

                                                               Rood      Groen

                                                               Geel       Violet

 

Complementaire kleuren gaan elkaar versterken en geven een intensief effect als ze naast elkaar staan, bijvoorbeeld bij gevoelige roodachtige ogen, geen groen toepassen, want dan gaan de ogen nog roder lijken.

Als je dezelfde kleur van de iris laat terugkomen vergroot je het oog. Dus heeft het model petroleum kleurige ogen kan het een heel mooi zacht en vergrotend effect geven om dezelfde kleur oogschaduw te gebruiken. Maar om te contrasteren kan je dan eerder de meer oranje tinten gebruiken om het blauwe in de ogen naar voor te laten komen of paarse tinten om de ogen groener te doen lijken. Hangt allemaal af van het gewenste resultaat.

Als je in harmonie bent met de iris, kan ze ook gelijk welke kleur van kledij dragen.

Wees wel niet blind op de regels, gebruik ze als uitgangspunt. Werk vanuit je intuïtie, je eigen gevoel voor kleur. Durf te experimenteren met verschillende kleurencombinaties, kijk wat kleuren doen en welk effect ze op jezelf hebben en op anderen.

@MAC

 

10:06 Gepost door visagieschool Antwerpen Gent Hasselt in tips en tricks | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-08

Cursusaanbod + Make Over Filmpje (3)

 

Cursusaanbod visagie en hairstyling

Allround Make-up ArtistDeze professionele opleiding tot make-up artist is bedoeld voor mensen die professioneel aan de slag willen als visagiste.  Je leert alle moderne technieken om aan de slag te kunnen in de sector.
Visagie (Basis)Deze cursus leert je de basis camouflage- en correctietechnieken.  Ideaal voor wie nog geen ervaring heeft met visagie.
Visagie (Gevorderd)Tijdens deze vervolgopleiding leer je je eigen ontwerpen concretiseren en leer je een aantal gevorderde technieken zoals bv smokey-eyes.
Visagie (Meester)Deze opleiding is bedoeld voor mensen die na de gevorderde opleiding de technieken willen leren van de allround make-up artist.
HairstylingWie als visagiste wil werken achter de schermen van grote evenementen moet ook kennis hebben van een aantal hairstyling-technieken.
WimperverlengingTijdens deze workshop leer je wimpers permanent kleuren en verlengen!  Dit maakt je visagie-ontwerp compleet!


09:48 Gepost door visagieschool Antwerpen Gent Hasselt in tips en tricks | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-08

Make over 2 (filmpje)

Hieronder zie je een Make Up Make Over door Topdocente Michele Feyaerts verantwoordelijke van de campus Hasselt.  Zij is reeds jarenlang zelfstandig visagiste en werkt mee aan verscheidene grote projecten voor verschillende TV- zenders en productiehuizen.   Zij is één van de gevestigde waarden binnen de wereld van visagie, beauty en fashion.

Docente Michële is verantwoordelijk voor de opleidingen Allround Make Up Artist in de campus Hasselt.  Op zéér professionele en perfectionistische manier introduceert zij de studenten in de geheimen van de perfecte makeup.  Haar belangrijkste visitekaartje is ze zelf.  Ze straalt 100 % topvisagie uit! 

Tenslotte is docente Michele één van de meest gedreven voortrekkers op het gebied van stylings- en makeupproducten voor mannen.
.


Bekijk ook het filmpje op de eerste pagina!
 

Je ziet hierboven de technieken die onze studenten leren tijdens de opleiding Allround Make Up Artist.  Om tot dit resultaat te komen dien je alle visagietechnieken te beheersen en kennis te hebben van hairstyling

Wil jij ook deze technieken leren?  Neem dan contact op met het secretariaat van onze visagistenschool of spreek ons aan tijdens één van de vele evenementen waar onze studenten stage lopen.

 

10:16 Gepost door visagieschool Antwerpen Gent Hasselt in tips en tricks | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |