11-06-08

Productkennis make-up (1)

Fond de Teint en Poeder: 

Bij de juiste keuze van fond de teint is het heel belangrijk een kleur te kiezen die als het ware versmelt met de natuurlijke huidstint.   Je moet hierbij ook rekening houden met de huidskleur in de hals. Laat de fond de teint overvloeien naar de hals zodat we geen ‘masker’ creëren.

 

Fond de teint kan je met je vingers aanbrengen om een betere hechtkracht en feeling te hebben met de huid.  Door de warmte van je vingers kan je een samensmeltend laagje fond de teint leggen op het gelaat. Maak hierbij deppende, draaiende vingerbewegingen. Of je kan ook een sponsje gebruiken (bij voorkeur een Japans latex sponsje).  Zorg wel dat je de fond de teint mooi egaal uitstrijkt. Je kan ook een combinatie van de twee toepassen.  Je moet jezelf goed voelen bij de gekozen methode.

 

Tegenwoordig wordt er heel vaak gekozen om de fond de teint aan te brengen met de penseel. Dit is een zeer hygiënische techniek, aangezien we de penselen na elk gelaat opnieuw reinigen met de brush cleanser. We hebben de klassieke platte penseel, die we al schilderend met strijkbewegingen aanbrengen. Maar we hebben ook de volle ronde kwast met witte haren aan het einde, die we met draaibewegingen op de huid aanbrengen. Zo ‘polieren’ we als het ware de foundation in de huid, zodat we een heel egaal effect bekomen. Je ziet de fond de teint niet op de huid zitten, en je hebt geen strepen op het gelaat.

 

! Opgelet, een teveel aan fond de teint kan het gelaat een artificieel uiterlijk geven dit kan zelfs de gehele uitstraling van de persoon verdoffen.  Fond de teint heeft als functie het gelaat te egaliseren, fris en levendig te maken en niet om het gelaat onnatuurlijk te maken.

 

Gebruik eventueel ook een heel dun laagje over de oogleden heen en goed poederen zodat de oogschaduw beter blijft zitten. Zorg er wel voor dat er geen fond de teint in de ooglijntjes is gelopen alvorens te poederen, anders blijf je deze lijntjes zien ook nadat je oogschaduw hebt aangebracht.

Wat je ook kan doen om de oogschaduw nog beter te laten zitten is een primer gebruiken op de oogleden. Je kan de primer aanpassen aan de huidtint of je kan ook primers vinden met kleur die de oogschaduw kleur intenser gaan maken.

 

! Om een heel naturelle look te creëren kan je een heel transparant fris laagje fond de teint leggen door een vochtig sponsje of penseel te gebruiken. Dit dekt echter geen oneffenheden en andere vlekjes. Deze techniek wordt vooral gebruikt op de jonge egale huid of juist op de rijpe huid met veel rimpeltjes, zodat de fond de teint niet tussen de rimpels gaat kruipen. We gaan zo de huid frisser maken en maken we geen maskereffect.

! Opgelet voor de donshaartjes aan de kaaklijn, deze kleuren gemakkelijk te hard mee en geven een zwaar of vlekkerig effect aan het gelaat. Bij een persoon met heel lichte en veel donshaartjes kan je best de schaduwkleur met een donkerdere fond de teint aanbrengen en daarna poederen. Eventueel een waterspray erover gebruiken om de poeder uit de donshaartjes te halen. Dan krijgen we terug een heel natuurlijk effect.

 

Na het aanbrengen van de fond de teint poeder je het gelaat, hals en decolleté. Let op bij het poederen van de oogleden, geen fond de teint tussen de lijntjes. Vooral goed poederen op de glimmende T-zone. Het poeder wordt gebruikt om de huid te egaliseren en de make-up te fixeren, om een glimmende huid te matteren. Bij gebruik van losse poeder schud of dep je best het overtollige poeder van je borstel, om vlekkerig uitzicht te voorkomen en een egale laag kan aanbrengen. Door losse poeder te gebruiken wordt er meer talg opgenomen van de huid dan met compacte poeder, de huid zal veel minder snel gaan glimmen. Dit is belangrijk bij foto- tv- en filmmake-up. Maar ook bij bruidjes en bij de vette huidjes.

Er zijn transparante poeders die helemaal geen kleur op de huid achterlaten, en je hebt poeders die qua kleur worden afgestemd met de gebruikte huidstint.

 

! Vallende oogschaduw en mascara kan je eenvoudig opvangen door transparante poeder onder de oogleden te plaatsen, achteraf kan je het gemakkelijk wegnemen met je borstel. Het geeft bovendien nog een mooie extra highlight onder de ogen.

Of je kan een tissue onder de ogen houden om zo het vallende poeder op te vangen.

  a.     Soorten fond de teint  ·     Compact crème:       

bestaat uit fond de teint en poeder, een crèmige substantie die voor een matte finish zorgt. Compact crème zorgt voor een sterke kleurintensiteit en heeft een grote dekkende werking. Gemakkelijk om acné en couperose al te verdoezelen. Wordt vooral voor fotomake-up gebruikt, kan onnatuurlijk overkomen bij overmatig gebruik.

Tegenwoordig heb je ook compacte fond de teints met een transparantere dekking.

 ·     Vloeibare fond de teint:           

is vaak nogal vettig, waardoor het wel makkelijk te verdelen over het gelaat. Je kan zowel een zeer transparant resultaat bekomen als een meer dekkend resultaat al naargelang hoe je het hebt aangebracht en afhankelijk van de pigmentatie van het product.

  ·     Transparante fond de teint:    

geeft de huid een doorschijnende en glanzende indruk. Wordt vooral op een gezonde gave huid toegepast aangezien de dekkracht zeer beperkt is. Is vooral om een fris uiterlijk te geven en zachtjes te egaliseren. Neemt ook heel subtiel een groot deel roodheid in het gelaat weg.

 ·         Gekleurde dagcrème:           

zowel verzorgend als kleurgevend, geeft een frisse natuurlijke uitstraling zonder dekkracht.

  

·         Poeder fond de teint:

Een poeder in compacte of losse vorm geeft ook kleur aan de huid. Aangebracht met een penseel krijg je een transparante dekking, aangebracht met een sponsje, een dekkende finish. Kan ook over een fond de teint gebruikt worden als deze heel dekkend moet zijn. Je bekomt ook een heel matte finish.

                                                

 

      

b. Soorten poeder     

·                Los transparant of getint poeder: 

heeft een lichte textuur, transparant of van zeer licht naar camelbeige tot chocoladekleur (voor de donkere huid) te verkrijgen. Het wordt vooral gebruikt om de basis te matteren en te fixeren. Opgelet kan de huid wel flets maken bij een te lichte schijn of bij een teveel. Als je het aanbrengt met een poederborstel krijg je een lichte mattering, aangebracht met een poederdonsje krijg je een meer opaque dekking.

 ·                Compact poeder:    

geeft een zacht of dekkend resultaat, afhankelijk van de wijze waarop je het aanbrengt. Compact poeder kan  ook zonder fond de teint gebruikt worden, is gemakkelijk mee te nemen voor persoonlijk gebruik.

 ·                Glimmend poeder: 

geeft een mooie glans op de huid, je moet echter wel opletten bij de iets oudere huid, aangezien de glansdeeltjes de rimpeltjes kunnen benadrukken.

 ·                Bronzer:             

geeft een zonnige warme gloed op de huid. Lichtjes te gebruiken en opletten voor een vlekkerig resultaat, overschot aan poeder eerst van de borstel schudden of blazen. Dit poeder creëert een ‘sun-kissed’ uitstraling.

Blush: ·            Poederblush:

De meest gekende en gebruikte vorm van blusher. Laat zich makkelijk aanbrengen met een kwast, ze zijn er in mat, glanzend, dekkend, transparant. Je kan ze opbouwen zodat je de kleurintensiteit kan versterken.

 

·            Cream Blush:

Deze vind je terug o.a. in tubes en  potjes. De cream blush laat zich gemakkelijk verdelen en uitschaduwen in de fond de teint. Met je vingers kan je heel goed zelf controle houden over de blush, waar precies hij moet staan en welke intensiteit deze moet hebben. Er zijn ook hier matte en glanzende versies van.

 

·           Vloeibare Blush:

De vloeibare blush vind je o.a. in tubes of sprays. Ze zijn heel fijn van pigment zodat je ze makkelijk kan opbouwen qua intensiteit. Vaak vind je ook een vloeibare highlighter, om een mooie oplichtglans te geven aan het gelaat.

 http://www.visagistenschool.be  

13:26 Gepost door visagieschool Antwerpen Gent Hasselt in make up | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-08

Cursusaanbod + Make Over Filmpje (3)

 

Cursusaanbod visagie en hairstyling

Allround Make-up ArtistDeze professionele opleiding tot make-up artist is bedoeld voor mensen die professioneel aan de slag willen als visagiste.  Je leert alle moderne technieken om aan de slag te kunnen in de sector.
Visagie (Basis)Deze cursus leert je de basis camouflage- en correctietechnieken.  Ideaal voor wie nog geen ervaring heeft met visagie.
Visagie (Gevorderd)Tijdens deze vervolgopleiding leer je je eigen ontwerpen concretiseren en leer je een aantal gevorderde technieken zoals bv smokey-eyes.
Visagie (Meester)Deze opleiding is bedoeld voor mensen die na de gevorderde opleiding de technieken willen leren van de allround make-up artist.
HairstylingWie als visagiste wil werken achter de schermen van grote evenementen moet ook kennis hebben van een aantal hairstyling-technieken.
WimperverlengingTijdens deze workshop leer je wimpers permanent kleuren en verlengen!  Dit maakt je visagie-ontwerp compleet!


09:48 Gepost door visagieschool Antwerpen Gent Hasselt in tips en tricks | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |